به گزارش رودسریها، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر رجبعلی برزویی، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اهمیت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تأمین عدالت آموزشی بویژه برای دهکها کمتر برخوردار جامعه، تحقق ساحتهای ششگانه تربیتی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، افزایش عمق یادگیری با سوالات تشریحی نسبت به آزمون گذشته و کاهش استرس داوطلبان و خانواده آنها از اهداف این مصوبه است.
با توجه به اخبار منتشره و نگرانیهای ایجاد شده در فضای مجازی، وی ضمن تاکید بر پیگیری اخبار از مراجع رسمی و تقبیح رفتارهای غیر اخلاقی در فضای مجازی، بیان داشت: اخبار، تفاسیر و برداشتهای شخصی افراد ملاک عمل نبوده و در این قضایای مهم حوزه تعلیم و تربیت و علم و فناوری بویژه موضوع کنکور که سالانه با بیش از ۱ میلیون خانواده ارتباط دارد، داوطلبان و خانوادههای ایشان ضروری است از مراجع رسمی اخبار را پیگیری کنند و مصاحبههای شخصی افراد در فضای مجازی را ملاک قرار ندهند.
برزویی اظهار داشت: در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۵ قوانینی برای حذف کنکور تصویب شد ولی متأسفانه به دلایل مختلفی این امر محقق نشد و شورای عالی انقلاب فرهنگی حسب وظیفه ذاتی و تکالیفی که به این شورا واگذار شده بود، به این موضوع ورود جدی کرد.
وی اضافه کرد: بدین منظور، با انجام بیش از ۵ سال مطالعات کارشناسی گسترده، استفاده از ظرفیت ذینفعان و فعالان این حوزه و برگزاری حدود ۱۰۰ جلسه کارشناسی، پیشنویس اولیه در ارتباط با برگزاری کنکور تهیه گردید. در ادامه با برگزاری ۳۰ جلسه کمیسیون علم و آموزش، ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه به سرانجام رسید. بهنحوی که به زعم بسیاری از صاحبنظران، یکی از مترقیترین و دقیقترین تصمیماتی بوده که نظام تصمیمگیری کشور در این حوزه به تصویب رساندهاست.
وی همچنین بیان داشت در لازمالاجرا بودن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به فرمایشات امام (ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی، نباید شبههای وجود داشته باشد. از سوی دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی با جایگاهی فراقوهای و با توجه به ترکیبی که در رأس آن رؤسای قوای سهگانه حضور دارند، مشروعیت و صلاحیت در سیاستگذاری کلان حوزه علم و فرهنگ در کشور را دارد.
دبیر ستاد علم و فناوری خاطر نشان کرد: سایر دستگاههای سیاستپژوه و نخبگان علمی و همچنین برخی فرهنگستانها، انجمنهای علمی، مدارس شاخص و معلمان، حمایتهای فراوانی از این مصوبه داشتند و آن را گامی بلند در مسیر تحقق عدالت آموزشی، آرامش داوطلبان و خانوادهها، شایستهگزینی و عاملی برای بهبود کیفیت تربیت دانشآموزان در مدارس دانستند. به طور مثال نظرسنجی صورتگرفته از سوی آموزش و پرورش در شبکه شاد، حکایت از رضایت عمومی دانشآموزان، معلمان و والدین و حمایت قاطع از مصوبه شورا داشته است.
برزویی افزود: ضمناً در راستای اجرای هر چه بهتر این مصوبه، وزارت آموزش و پرورش و سازمان سنجش آموزش کشور، فعالیتهای فراوان و اقدامات مؤثری را انجام دادند و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز نظارت دقیق بر فرایند داشته است. وزارت کشور نیز حمایتها و مساعدتهای بهموقع و مؤثری در این راه داشته است.
وی تصریح کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص سیاستهای سنجش و پذیرش در سال ۱۴۰۲ و سالهای بعدی لازم الاجرا و قطعی است و مصوبات این شورا صرفاً توسط خود این شورا قابل تغییر یا اصلاح است. لذا دانشآموزان و خانوادههای آنان و علاقمندان ورود به آموزش عالی با آرامش کامل و مطابق مصوبه شورا فعالیت آموزشی خود را ادامه دهند و هیچگونه نگرانی در این خصوص نداشته باشند.
مصوبه «سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» و «تکمیل و اصلاح موادی از آن» در جلسات ۸۵۵ و ۸۶۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰۰ و ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ به تصویب رسیده و توسط رئیس جمهور ابلاغ شده است.